Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Καταγγέλλουν την κυβέρνηση που ακολουθεί την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού



Φωτό αρχείου

«Τη χυδαία, θρασύτατη πρακτική και τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση για την παραπέρα ισοπέδωση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης», καταγγέλλει στους εργαζόμενους, τον λαό και τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

Για μια ακόμη φορά, αναφέρει η ΣΕΑ, «η κυβέρνηση προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νέα γενιά και τον λαό από τις επικείμενες θανατηφόρες αποφάσεις της για την παραπέρα ισοπέδωση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, ακολουθεί την πεπατημένη του κοινωνικού αυτοματισμού. Επιστρατεύει τα πρωτοκλασάτα στελέχη της που με δηλητηριώδη επιχειρηματολογία προσπαθούν να αντιπαραθέσουν τη νέα γενιά των εργαζομένων με τους πατεράδες και τους παππούδες τους, ώστε να τους καθιστούν υπεύθυνους, γιατί με τις συντάξεις που λαμβάνουν στερούν από τα παιδιά τους τις μελλοντικές τους δικές τους συντάξεις.

Για την παραχώρηση του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77   Τ.Κ. 546 31     ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  
    www.syntaxio.blogspot.com      ------    e-mail: suntax.ika@gmail.com




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη.

Στην διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και την αντίθεσή τους, για την πρόθεση της Κυβέρνησης να ικανοποιήσει αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που αφορά την παραχώρηση στα δικαστήρια του εξαόροφου κτηρίου, ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Υγείας  Πύλης Αξιού, Διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (Ζ΄ΕΦΚΑ) και το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), για την δημιουργία της «Πλατείας Δικαστηρίων» και ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Περιφερειάρχη προς την Κυβέρνηση, να σταματήσει κάθε συζήτηση για την παραχώρηση του κτηρίου αυτού.