Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Μαΐου 2021

 



Αθήνα, 8/4/2021


Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου 2021 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής: 


ΚΥΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

  • Στις  23 Απριλίου 2021, ημέρα  Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις  26 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Aπριλίου 2021, την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. 

                                                                                       

   Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Παναττική συγκέντρωση στις 20 Απρίλη στην πλ. Κλαυθμώνος

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ OAEE ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ ΕΛΤΑ ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ ΕΣΤΑΜΕΔΕ




ΑΠΡΙΛΗΣ 2021





ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

την ΤΡΙΤΗ 20/4/2021 ώρα 10 πμ.

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

    σε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ

  ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΘ, ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

  ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑ- ΔΡΟΜΙΚΑ, ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

  ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ Η 13η ΚΑΙ Η 14η ΣΥΝΤΑΞΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες.


Όλη την διάρκεια της πανδημίας χορτάσαμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ και τύπου, να μας λένε ότι όλα είναι καλά και οι συνταξιούχοι καλύτερα, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, γιατί τώρα ανάγκες έχει η νέα γενιά.

Εκεί που μας χρωστάγανε μας φάγαν και το βόδι. Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερ- νήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παρο- χές, φάρμακα, υγεία, κούρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι συντάξεις μας έγιναν προνοιακά βοηθήματα και εκδίδονται ακόμη και σε πέντε χρόνια. Τώρα προσπαθούν να μας αντιπαραθέσουν κατά την προσφιλή τους τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, την νέα γενιά. Σε αυτούς που τους έχουν στην ανεργία, την φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στην σύνταξη σε βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Για όλα αυτά δεν φταίνε οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές τους, που για δεκαετίες έχουν δώσει γη και ύδωρ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά πότε φταίνε οι συνταξι- ούχοι, πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι πότε οι τεμπέληδες εργαζόμενοι αυτοί που τάχα δεν παράγουν τίποτα, και πολλά άλλα.