Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ολιγωρία




Για «ολιγωρία» στην καταβολή των συντάξεων χηρείας από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο γραμματέας της ΚΕ, Π. Σκουρλέτης, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Οπως σημειώνουν, «οι εν ζωή σύζυγοι - δικαιούχοι συντάξεων χηρείας» έχουν «υποβληθεί το τελευταίο διάστημα σε απίστευτη ταλαιπωρία», προκειμένου «να τους χορηγηθεί η σύνταξή τους». Οι 56, βέβαια, που καμώνονται ότι τους πήρε ο πόνος για τους συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας, έχουν υπερψηφίσει με χέρια και με πόδια τον νόμο Κατρούγκαλου που χειροτέρευσε συνολικά το καθεστώς απονομής των συντάξεων χηρείας, καθώς τις μείωσε από το 70% στο 50% της σύνταξης του θανόντος, θέσπισε τον «κόφτη» του ηλικιακού ορίου, επιδείνωσε τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και πάει λέγοντας. Και βέβαια, είναι οι ίδιοι που απέρριψαν την τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα το ΚΚΕ για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Σε κάθε περίπτωση, η Ερώτηση αυτή είναι και μια πρόγευση για το τι έχει να γίνει από εδώ και πέρα, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, όπου θα ξαναφουντώσουν τα διάφορα φληναφήματα του τύπου «άλλο κόμμα, άλλο κυβέρνηση», για τον αποπροσανατολισμό του λαού, ενώ η όλη «φασαρία» δεν είναι άσχετη και με διάφορες διεργασίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Στο διά ταύτα, συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι είναι οι μόνοι που δεν πρέπει να δείξουν «ολιγωρία», περιμένοντας μάταια ότι θα τους χαρίσουν όσα δικαιούνται και τα οποία μόνο οι ίδιοι με τον αγώνα τους μπορούν να πετύχουν.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Παρακαταθήκη για τη συνέχεια οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος

 


Συνέντευξη Τύπου ενόψει της νέας πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης που διοργανώνουν τη Δευτέρα 1η Οκτώβρη, στις 10.30 π.µ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, έδωσαν σήμερα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Λάρισας. 

Όπως σημείωσαν, οι μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν την προηγούμενη περίοδο σε όλη τη χώρα σε έναν ασίγαστο μαραθώνιο αγώνα «είναι παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε µε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον δίκαιο αγώνα µας και να βάλουμε φραγμό στην νέα λαίλαπα που έρχεται. Στον νέο σφαγιασμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές µας µε τον νόμο "Κατρούγκαλου", την κατάργηση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών µας επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας, τη μείωση του αφορολόγητου».