Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Απαίτησαν «ρεύμα φθηνό για το λαό» με μαχητική κινητοποίηση (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

«Ρεύμα φθηνό για το λαό» και «καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό σπίτι», απαίτησαν σήμερα το πρωί συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης με τη μαχητική κινητοποίηση που διοργάνωσε η ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων της πόλης, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Τσιμισκή.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν να μην γίνει καμία αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, εδώ και τώρα μείωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Να σταματήσουν όλες οι αποκοπές ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά. Γενναία αύξηση των συντάξεων. Άμεση καταβολή του δώρου Χριστουγέννων (13ης σύνταξης).

Ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα», στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νέο τρόπο τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος από 1/1/2024, την επαναφορά της «ρήτρας αναπροσαρμογής», που τώρα θα ονομάζεται «Μηχανισμός Διακύμανσης», τονίζοντας ότι «θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία με τη σειρά της θα συμπαρασύρει και το κόστος όλων των προϊόντων πρώτης ανάγκης».

Σημείωσε ότι τα τέσσερα χρωματιστά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος (μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο), ένα από τα οποία πρέπει να επιλέξουμε, έχουν κοινό παρονομαστή την εξασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών - παρόχων και προμηθευτών της ηλεκτρικής ενέργειας. «Το δήθεν δικαίωμα μας στη επιλογή τιμολογίου και στην αλλαγή παρόχου, είναι μία ακόμα ωμή κοροϊδία σε βάρος μας, αφού όποιο χρώμα τιμολογίου και αν επιλέξει κανείς, όποιου παρόχου, το αποτέλεσμα θα είναι να πληρώνει ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα που θα καταναλώνει, από τις αρχές του καινούργιου χρόνου.

Ακόμα, με τα πολύχρωμα τιμολόγια του ρεύματος, η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε ατομική μας ευθύνη το "ηλεκτροσόκ" που μας περιμένει, από την δήθεν δική μας λάθος επιλογή τιμολογίου, αποτινάζοντας έτσι από πάνω της την δική της ευθύνη, για το ακόμα ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα, που με τις ευλογίες και τους νόμους της, θα μας πωλούν οι πάροχοι».

Και σημείωσε πως «είναι ντροπή το 2023 και με τον χειμώνα να βρίσκεται μπροστά μας, να μας υποχρεώνουν να διαλέγουμε αν θα ανάψουμε το θερμοσίφωνο, την ηλεκτρική κουζίνα, ή το κλιματιστικό, γιατί δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε το ακριβότερο τιμολόγιο του ρεύματος, που θα μας στέλνει ο όποιος πάροχος επιλέξουμε.

(...) Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και η σημερινή μας κινητοποίηση, που δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία, στοχεύει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που το έχουν μετατρέψει σε πανάκριβο εμπόρευμα και σε είδος πολυτελείας, για τις λαϊκές οικογένειες».

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου