Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


Καλεί τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα στις 14 Φλεβάρη


Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Κάλεσμα στα σωματεία και τους συνταξιούχους της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017, στις 13.30 στην πλατεία Βάθης, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρεται:

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα εδώ και πολλές ημέρες διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους όπως, η φορολογία, ασφάλιση, το κόστος, παραγωγής, τα αγροτικά χρέη, κ.ά., έχουν απέναντί τους, τους ίδιους αντίπαλους που έχουν οι συνταξιούχοι, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Την ΕΕ, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που σταθερά προωθούν τους στόχους τους για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Για μια ανάπτυξη που πληρώνεται με την περικοπή των δικαιωμάτων μας, την χειροτέρευση της ζωής όλων αυτών που στα εργοστάσια, τα χωράφια, τα μικρομάγαζα παράγουν τον πλούτο, για να μένουν τελικά χωρίς δουλειά, μισθούς, μεροκάματα, κοινωνική ασφάλιση, υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαιώματα. Τώρα να κινδυνεύουν να τους πάρουν τα χωράφια, να κλείσουν ότι έχει απομείνει από τις μικρές επιχειρήσεις τους, τα μικρομάγαζα για να πλουτίζουν μια χούφτα εκμεταλλευτές.

Για λογαριασμό αυτών που με την αχαλίνωτη υπερσυσσώρευση κερδών τους έφεραν την κρίση και τώρα προσπαθούν με τα μέτρα που οι ίδιοι υπαγορεύουν στις κυβερνήσεις να την φορτώσουν στις πλάτες όλων μας. Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, όπως και οι δικοί μας αγώνες και τους δυναμώνουμε με την συμμετοχή μας σε όλα τα μέτωπα».