Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

ΟΜΟΣΠ.ΣΥΝΤΑΞ/ΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ&ΕΤΜ: Ανακοίνωση για την ηλεκτρενέργεια

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. (210) 52 01 573 –52 29 442  FAX 210 52 29 907

http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr

 

Αθήνα 22/12/2021

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις στην ηλεκτρενέργεια έχουν διαψεύσει παταγωδώς,τα λόγια, τα παχιά και τα μεγάλα της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι η απελευθέρωση της ενέργειας και το λεγόμενο πράσινο Νιου Ντιλ θα οδηγούσε σε φτηνό ρεύμα για το λαό. 

Τα τιμολόγια της ηλεκτρενέργειας, ληστεύουν ήδη ένα σημαντικό μέρος των συντάξεων μας και πρέπει να απαιτηθεί η μείωση της τιμής του ρεύματος, η κατάργηση των «πράσινων» χαρατσιών.

Κυρίως όμως απαιτείται ετοιμότητα παρέμβασης, ώστε να μην κοπεί σε κανένα σπίτι συνταξιούχου – λαϊκό σπίτι το ρεύμα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ




Οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες δεν θα σταματήσουν γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ –ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ–

ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –  ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ52 29 907

E-mailosika@otenet.gr

Αθήνα21/12/2021

Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για την πανελλαδική δράση και τις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων στις 14-15-16/12/2021 σε όλες τις περιοχές της Χώρας μας


Από την κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα στις 14 Δεκέμβρη 2021
Από την κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα στις 14 Δεκέμβρη 2021

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων στέλνει  αγωνιστικό χαιρετισμό στις χιλιάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους της χώρας μας που για μια ακόμη φορά  κάτω από αντίξοες καιρικές και υγειονομικές συνθήκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της  και στο κάλεσμα των σωματείων τους και έδωσαν για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό τους παρόν στις συνταξιουχικές συγκεντρώσεις από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και στηνΠαναττική συγκέντρωση της Αθήνας.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την στάση της Κυβέρνησης που επιστράτευσε ΜΑΤ – αύρες κλείνοντας στο ύψος της Βουλής για αρκετή ώρα την πορεία μας, η οποία κάτω από την αποφασιστικότητα των συνταξιούχων ολοκλήρωσε την πορεία της όπως είχε προγραμματιστεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνέχιση της αγωνιστικής δράσης των συνταξιούχων, ακόμη και κάτω από τέτοιες συνθήκες, που συσπειρώνει χιλιάδες γυναίκες και άνδρες τις τρίτης ηλικίας, δεν γίνεται για να γίνει, δεν είναι αγώνας για τον αγώνα, αλλά αγώνας που εκφράζει την απαίτησή τους για την λύση αβάσταχτων προβλημάτων που όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν φορτώσει, προβλήματα που τσάκισαν τη ζωή μας. Η δράση αυτή δηλώνει καθαρά προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω μέχρι να δοθούν λύσεις.