Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

             Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

            www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

                                  


                                 

                                                             Δεκέμβρης 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Ο προϋπολογισμός για το 2024, που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, μας αφορά όλους, γιατί πετσοκόβει για ακόμα μια χρονιά το εισόδημά μας.

Οι συνταξιούχοι,  μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και τις άλλες λαϊκές-κοινωνικές ομάδες, με το άδικο φορολογικό σύστημα και την αναλογία των έμμεσων και άμεσων  φόρων (60%-40%), θα πληρώσουμε το 95% των φόρων , ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι, παρά την τεράστια κερδοφορία τους, μόνο το 5%.

Μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο αύξησαν τα κέρδη τους  κατά 302% σε έναν χρόνο. Επίσης οι τράπεζες κέρδισαν δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από την αύξηση των επιτοκίων.

Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, προβλέπονται 6.2 δις ευρώ περισσότεροι φόροι το 2024, και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη, όπως η υγεία και το φάρμακο, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για την επιβίωσή μας.

Η ακρίβεια ακουμπά πλέον όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια, (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα πανάκριβα ενοίκια, τις δόσεις των δανείων.