Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

8 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 



Η φετινή παγκόσμια μέρα της γυναίκας, 111 χρόνια μετά την καθιέρωσή της, από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη Σοσιαλιστριών Γυναικών, για τους αγώνες διεκδίκησης ισοτιμίας και ίσων δικαιωμάτων στην εργασία και στην κοινωνία, βρίσκει τις γυναίκες στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, αντιμέτωπες με μεγαλύτερη ανασφάλεια και αδιέξοδα σε όλα τα όσα τις αφορούν.

Η διοίκηση του σωματείου μας τιμάει την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη.  Στέκεται στο πλευρό των γυναικών που διεκδικούν την ζωή που δικαιούνται και αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για πραγματική ισότητα και ταξική δικαιοσύνη.

Καταδικάζει την υποκρισία των Κυβερνήσεων, που στο όνομα της ισότητας και της δήθεν κατάργησης της κοινωνικής αδικίας, κατάργησαν  τις  όποιες ευνοϊκές, υπέρ των γυναικών, διατάξεις προηγούμενων νόμων, για την νυχτερινή εργασία, το γάμο, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία, την φροντίδα της οικογένειας και των ηλικιωμένων. Στο όνομα της ισότητας, κατάργησαν τα μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και αύξησαν όλα τα ηλικιακά όρια όλων των ασφαλισμένων στα 67 έτη και στα 40  χρόνια ασφάλισης, συνδέοντας τα όρια  συνταξιοδότησης  με το προσδόκιμο ζωής, προδιαγράφοντας  την περεταίρω αύξησή τους .