Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Νόμιμες οι μειώσεις των συντάξεων υποστηρίζει στα δικαστήρια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Υπέρ της διατήρησης της κατάργησης της 13ης και 14ης σύνταξης που είχαν γίνει με το 2ο μνημόνιο το 2012 τάσσεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμπαίζοντας τους συνταξιούχους.
Αφού πρώτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «έσκισε» τις προεκλογικές υποσχέσεις για επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλέον ασκεί εφέσεις κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων για επιστροφή των δώρων στους συνταξιούχους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σε δύο εφέσεις που κατέθεσαν ο ΕΦΚΑ και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) στην πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης υποστηρίζεται ότι οι τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις που έγιναν με το 2ο μνημόνιο από το 2010 έως το 2012 είναι νόμιμες και έγιναν για το συμφέρον των πολιτών.
Συγκεκριμένα στα έγγραφα αναφέρεται πως οι μειώσεις στις συντάξεις «ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το δημόσιο συμφέρον το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών, αφού η ενδεχόμενη πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης θα συμπαρέσυρε και σε πλήρη κατάρρευση και τα νοικοκυριά όλων των Ελλήνων πολιτών». Υποστηρίζεται ακόμα ότι οι μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις είναι «συμβατές με το Σύνταγμα».

{--->}