Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Όλοι στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ - Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα, ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,  Τ.Κ. 546 31,  Ε.Κ.Θ. Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com---------  e-mail:suntax.ika@gmail.com

 


 

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

 

Τα συνταξιουχικά σωματεία που συγκροτούν τη ΣΕΑ, με σαφήνεια είχαν προειδοποιήσει πριν από τις εκλογές, ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από αυτές, θα είναι χειρότερη από τις προηγούμενες, γιατί αυτό απαιτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Είχαν κάνει καθαρό ότι στα προγράμματα των κομμάτων, που φιλοδοξούσαν να κυβερνήσουν, δεν χωράνε τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, που αφορούν την αποκατάσταση των μεγάλων περικοπών που έχουν δεχθεί από όλες τις κυβερνήσεις.

Τις εκτιμήσεις μας επιβεβαίωσαν, όχι μόνο οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όπου ο κ. πρωθυπουργός είπε ότι θα διατηρήσει άθικτο το αντισυνταξιουχικό νομικό πλαίσιο,αλλά οι αντεργατικοί νόμοι που ψήφισε κατακαλόκαιρο, καθώς και το νέο νομοσχέδιο που έδωσε στη διαβούλευση αυτές τις ημέρες.

Με τους νόμους αυτούς η κυβέρνηση υποστηρίζει με περίσσιο θράσος ότι θα «ευεργετήσει» τους συνταξιούχους, γιατί μετά την εξαθλίωση στην οποία έχουν οδηγηθεί, χωρίς πλέον τα λεγόμενα  «πέναλτυ», θα τους στέλνει στη δουλειά και μετά τα 67 τους χρόνια, «εφόσον το επιθυμούν», όπως υποκριτικά υποστηρίζει, τη στιγμή μάλιστα που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι ψάχνουν για δουλειά.

Επίσης  τους εργαζόμενους που δεν συμπληρώνουν της προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (4.500 ένσημα),όταν γίνονται 67 χρονών, θα τους αναγκάζει να εργάζονται μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) μέχρι τα 74 τους χρόνια.