Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση σε απαράδεκτο δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ» για την κινητοποίηση των συνταξιούχων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

syntaxioyxoi-athhna-kinhtopoihsh-26-11_16.jpg

Από τη μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 17 Δεκέμβρη
Από τη μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 17 Δεκέμβρη
Απάντηση στο απαράδεκτο δημοσίευμα της «ΑΥΓΗΣ», με το οποίο επιχείρησε προκλητικά να απαξιώσει και να «χρωματίσει» την κινητοποίηση των συνταξιούχων που έγινε στην Αθήνα στις 17 Δεκέμβρη, δίνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Στο δημοσίευμα, η «ΑΥΓΗ» την επόμενη μέρα έγραφε μεταξύ άλλων: «Με... γιαούρτια και ντομάτες, υπό την καθοδήγηση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, οι συνταξιουχικές οργανώσεις πολιόρκησαν χθες αρχικά το υπουργείο Εργασίας και αφού βεβαιώθηκαν για την απουσία του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκαν με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη (...) τους ανέλυσε τον αγώνα της κυβέρνησης να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις (αλλά και η μείωση στις επικουρικές θα είναι μικρή, αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο)». Ενώ στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσίευε φωτογραφία με λεζάντα «"Σόου" με αυγά και ντομάτες έξω από το υπ. Εργασίας υπό την επίβλεψη του ΠΑΜΕ». 
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ αναφέρει:
«Σε ρόλο ύποπτο η εφημερίδα "ΑΥΓΗ" (πώς αλλάζουν οι καιροί…) παρουσίασε το ξέσπασμα των συνταξιούχων, κατά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία τους, έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 17/12/2015 με γιαούρτια και ντομάτες αναζητώντας τους "πρωτεργάτες".
Η οργή των συνταξιούχων για όσα έχουν υποστεί και η απουσία του υπουργού, συστηματική τακτική όλων τους, είχε ως αποτέλεσμα αυτήν τη συμβολική διαμαρτυρία.
Βέβαια, η εν λόγω εφημερίδα θα μπορούσε να κάνει και ανάκριση για να εξακριβώσει την ταυτότητα των …ασεβών συνταξιούχων που τόλμησαν να ξεσπάσουν και έτσι κατά της πολιτικής που επιφυλάσσει στους συνταξιούχους ζωή με ψίχουλα και για τους έχοντες και κατέχοντες "παραδεισένιες καταστάσεις".
Όχι κύριοι αφοσιωμένοι υποστηριχτές της "πρώτης φοράς αριστερά" με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, όσο κι αν θέλετε να "χρωματίσετε" -προσφιλή τακτική σας άλλωστε από τα παλιά- τους αγώνες των συνταξιούχων η προσπάθειά σας θα πέσει στο κενό, επειδή όλοι οι συνταξιούχοι ανεξάρτητα από την ψήφο τους γνωρίζουν ότι οι αγώνες των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που εκπροσωπούν το σύνολο των απόμαχων της δουλειάς, στηρίζονται στα πραγματικά προβλήματα και ότι δεν έχουν καμία ευθύνη (αντίθετα με τη γνώμη της κυβέρνησης που εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη συνάντησή μας) για τη λεηλασία που έχουν υποστεί.
Αρέσει δεν αρέσει σε υποστηριχτές και παρατρεχάμενους της κυβέρνησης, κάθε μέρα θα μας έχει στα πόδια της.
Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, που γίνεται μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια να αποσιωπηθεί.
Αλήθεια, πέρα από τα υποβολιμαία σχόλια της εφημερίδας, γιατί δεν ασχολείται με τις τριήμερες εκδηλώσεις των συνταξιούχων που κατά χιλιάδες πήραν μέρος σ’ αυτές σε Κρήτη - Μακεδονία - Αττική;».