Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Η κυβέρνηση να δώσει πίσω αυτά που πήρε από τους συνταξιούχους χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια (VIDEO)





Την κυβέρνηση που έχει επιφέρει σε άθλια οικονομική κατάσταση τους συνταξιούχους της χώρας είτε με τη μείωση των συντάξεων είτε με την αύξηση της φορολογίας, κατήγγειλαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Πέμπτης 22 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να καλύψει τις απώλειες των προηγούμενων ετών και να αποδώσει στους συνταξιούχους αυτά που έχουν χάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην επόμενη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. 

Από την πλευρά του ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έδινε ψεύτικες υποσχέσεις για επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης και μόλις ήρθε ψήφισε το νόμο Κατρούγκαλου με βάση τον οποίο οι νέοι συνταξιούχοι παίρνουν 200-300 ευρώ λιγότερα από τους παλαιότερους, ενώ εφαρμόζει την περικοπή του ΕΚΑΣ σε όλους, με προοπτική την πλήρη κατάργησή του το 2019. Κατήγγειλε ότι την ώρα που κόβονται οι συντάξεις, οι εφοπλιστές χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, χρέη που δεν διεκδικεί η κυβέρνηση, ενώ όλες οι κυβερνήσεις άρπαξαν τα αποθεματικά των Ταμείων, που ήταν από τις εισφορές των εργαζομένων.