Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα - Στην Κατερίνη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας Τρίτη 12 Απρίλη



Σε εννέα περιφερειακές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Απαιτούν να τους αποδοθούν όλα αυτά που αδίκως για πάνω από δέκα χρόνια τους περικόπτουν και να σταματήσουν οι νέες μειώσεις.

Στην Αθήνα, θα γίνει παναττική συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.    

Οι υπόλοιπες συγκεντρώσεις έχουν ως εξής: 

Η καταστολή δε θα περάσει - Του λαού η πάλη θα τη σπάσει

 

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77   Τ.Κ. 546 31     ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  

    www.syntaxio.blogspot.com      ------    e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ  ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 

     Η γενική συνέλευση των συνταξιούχων του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης ομόφωνα καταγγέλλει την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε απεργούς εργάτες, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός από αυτούς και οκτώ συνολικά συλλήψεις.

     Γίνεται φανερό ότι στις συμβατικές  υποχρεώσεις, που επικαλείται η κυβέρνηση, ότι έχει η χώρα μας, ως μέλος του ΝΑΤΟ, δεν περιλαμβάνεται μόνο η ενεργή εμπλοκή της στον πόλεμο της Ουκρανίας, στην οποία την οδήγησε η κυβέρνηση, αλλά και η καταστολή κάθε φωνής που απαιτεί να μην μετατρέπεται η χώρα μας σε απέραντη Αμερικάνικη Βάση και σε πολεμικό Νατοϊκό ορμητήριο, ενάντια σε άλλους λαούς  και τελικά σε στόχο, σε μία  πιθανή εξάπλωση του πολέμου αυτού και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.