Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Τρίτη ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 


Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Τρίτη ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», απαιτώντας μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Με το πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι συνταξιούχοι πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους. Ενώ στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ και επέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Οι συνταξιούχοι διαμήνυσαν ότι την ώρα που στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα οι κλίνες ΜΕΘ έχουν πληρότητα 100%, που καθημερινά αυξάνονται οι ασθενείς με κορονοϊό που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, που το κατάκοπο υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν τη ζωή τους στη ζυγαριά «κόστους - οφέλους» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της Υγείας και όχι μόνο.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Αντίδωρο η εξαγγελία του πρωθυπουργού - Νέες συγκεντρώσεις στις 14 Δεκέμβρη

 

Στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ.


Από την πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 8/10/2021
Από την πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 8/10/2021


«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15 ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στη χάση και τη φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καλώντας όλους τους συνταξιούχους «σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, με νέες συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς της χώρας στις 14 Δεκέμβρη από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη».

Όπως αναφέρει η ΣΕΑ, «στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ. Θα ακολουθήσει για μια ακόμη φορά πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό που ακόμη περιμένουμε το ραντεβού που μας έχουν υποσχεθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: