Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

«Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»

 



 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,      ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  

www.syntaxio.blogspot.com      ------     e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ


Θεσσαλονίκη 07 Μάρτη 2023

 

Η διοίκηση του σωματείου μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια των συνταξιούχων της πόλης, στις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση, σε όσους νοσηλεύονται.

Είναι πλέον πανθομολογούμενο, ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν ήταν ούτε ένα απροσδόκητο γεγονός, ούτε το  αποτέλεσμα μόνο ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

Ήταν και αυτό, όπως και άλλα προηγούμενα σε άλλους εργασιακούς χώρους, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που καταμερίζει εγκληματικές ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις,  αφού δικό τους έργο είναι η χρόνια υποβάθμιση του ΟΣΕ, η διαρκής και μεθοδευμένη υποστελέχωση , το κομμάτιασμα  και η ιδιωτικοποίησή του.

Συνεπώς τους  57 νεκρούς των Τεμπών, οι περισσότεροι από αυτούς νεαρά παιδιά, τους προσέφερε η πολιτική όλων των κυβερνήσεων θυσία στον «υπέρτατο θεό» του καπιταλιστικού συστήματος, στο κέρδος των επενδυτών, που για την διασφάλισή και την μεγέθυνση του, μηδενίζεται η αξία της ανθρώπινης ζωής.

Γι αυτό όλοι αυτοί, που με «περισσή επιμέλεια» δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το έγκλημα αυτό, δεν δικαιούνται ούτε να δακρύζουν ούτε να ζητάνε συγνώμη.

Επίσης δεν μπορούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους οι μεγαλοκαναλάρχες, με τις μαραθώνιες εκπομπές που αφιερώνουν στο τραγικό αυτό δυστύχημα, γιατί είναι αυτοί που όχι μόνο «έθαβαν» τις φωνές όσων προειδοποιούσαν για το έγκλημα αυτό, αλλά συκοφαντούσαν  τους αγώνες που γίνονταν, υποστηρίζοντας ότι μοναδικό στόχο τους είχαν «την ταλαιπωρία των πολιτών».

Τι θα είχαν άραγε να απαντήσουν σήμερα στις οικογένειες των νεκρών, εκείνοι οι δικαστές που έκριναν, με συνοπτικές διαδικασίες, παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους;

Για να μην μείνει το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» μία φράση χωρίς περιεχόμενο, καλούμε όλους τους συνταξιούχους να ενώσουν την φωνή τους με τη φωνή των εργαζομένων  που απεργούν την Τετάρτη 8 Μάρτη και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου και στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 7:00 μμ στον ίδιο χώρο και να απαιτήσουν να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σιδηροδρόμων και όλων των άλλων συγκοινωνιακών μέσων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου