Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Μειώσεις… πρωτοχρονιάτικο «δώρο» από την κυβέρνηση για μερίδα συνταξιούχων

 

 

Νέες μειώσεις στις συντάξεις μερίδας χαμηλοσυνταξιούχων φέρνει το νέο έτος με απόφαση της κυβέρνησης, καθώς, με εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Π. Τσακλόγλου, εφαρμόζοντας τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, μειώνεται η Εθνική Σύνταξη και περιορίζεται έως του ποσού των 384 ευρώ, αν ο συνταξιούχος έχει πολλαπλά δικαιώματα, δηλαδή λαμβάνει για παράδειγμα Αναπηρική Σύνταξη και Σύνταξη Χηρείας.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν από 1η Γενάρη του 2022 την Εθνική Σύνταξη που απορρέει από το ένα ασφαλιστικό τους δικαίωμα (Αναπηρική Σύνταξη) αλλά θα χάνουν το ποσοστό του 70% αν είναι ταυτόχρονα και δικαιούχος χηρείας.

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«...όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ). Ο κανόνας αυτός ισχύει και εφαρμόζεται, ανεξαρτήτως της προέλευσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (εξ ιδίου δικαιώματος ή κατά μεταβίβαση) και σε οποιονδήποτε συνδυασμό σώρευσης».

Ερωτηθείς για το νέο χτύπημα των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάϊ, υπεραμύνθηκε της απόφασης, λέγοντας πως η κυβέρνηση εφαρμόζει τον νόμο Κατρούγκαλου, αναδεικνύοντας έτσι ότι η κυβέρνηση χέρι - χέρι, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, που εισήγαγε τη συγκεκριμένη νομοθεσία, βυθίζουν ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια και την ανέχεια τους απόμαχους της εργασίας, εν μέσω μάλιστα του κύματος ανατιμήσεων στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγή: 902gr

2 σχόλια:

  1. ΤΟΝ Χ<ΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ, ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΥΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΑΡΧΟΥΝ ΑΜΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. altbet 먹튀, 솔벤장으 혬맘스파 혬맘 스팀 혬맘맘 dafabet dafabet 온라인카지노 온라인카지노 카지노사이트 카지노사이트 온라인카지노 온라인카지노 jeetwin jeetwin 우리카지노 우리카지노 m88 m88 bet365 bet365 130 PEPPER CHILLI PEPPER CHILLI - THakasino

    ΑπάντησηΔιαγραφή