Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα μιλήσουμε εμείς, οι απόμαχοι της δουλειάς, όχι όμως του αγώνα

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 


 

Θεσσαλονίκη 5/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην άρνηση του κ. Πρωθυπουργού, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των συνταξιουχικών οργανώσεων, να δώσει λύσεις στα επείγοντα και καυτά προβλήματα μας γιατί, κατά την άποψή του, αυτό θα οδηγήσει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό τη χώρα, στην επιμονή του στα επιδόματα «ψίχουλα», αντί της καταβολής της 13ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους, για τα Χριστούγεννα και στην κοροϊδία ότι το 95% των συνταξιούχων θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους το 2023, οι συνταξιούχοι απαντούν υλοποιώντας πρόγραμμα συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Στα πλαίσια αυτού του αγωνιστικού προγράμματος τα συνταξιουχικά σωματεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σε κοινή τους σύσκεψη που έγινε στη Νάουσα στις 2/12/22, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη της Νάουσας, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στις 10:30 το πρωί.

Για την μέγιστη συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της αγωνιστικής κινητοποίησης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους συνταξιούχους της πόλης και της γύρω περιοχής, να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν και να δηλώσουν την συμμετοχή τους, επικοινωνώντας με τα σωματεία τους.

Η μετακίνηση προς την Νάουσα θα γίνει την Πέμπτη 8/12/2022 στις 8:30 το πρωί από το Άγαλμα Βενιζέλου και το κόστος της θα το καλύψουν τα σωματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

 Εναντιωνόμαστε στην αβάσταχτη ακρίβεια, στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, που προωθεί η κυβέρνηση, στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών και στην γενίκευση της φτωχοποίησης των εργατικών-λαϊκών νοικοκυριών.

Διατηρούμε ακέραιο το διεκδικητικό μας πλαίσιο, απαιτούμε λύσεις στο σύνολο των προβλημάτων μας, γιατί δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτά που έχουμε πληρώσει, τίποτα περισσότερο από την επιστροφή αυτών που μας έχουν κλέψει, όλες οι κυβερνήσεις.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (ΣΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου