Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Επαναφέρουν με υπόμνημα τα δίκαια αιτήματά τους




Σε πλήρη αντίθεση με την «εικονική πραγματικότητα» που καλλιεργούν η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο οποίος και χτες «πανηγύριζε», έκανε λόγο για «αύξηση των προσωρινών συντάξεων» και ολοκλήρωση της «καταβολής αναδρομικών σε 65.251 συνταξιούχους», με υπόμνημά τους που του απέστειλαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ, τονίζουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα βασικά τους αιτήματα, που με τους αγώνες τους διαχρονικά διεκδικούν, αλλά και με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε για το 2021, επιβεβαιώνεται πως τα προβλήματα αυτά διαιωνίζονται και οξύνονται.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες τοποθετήσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους για καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων, κατάργηση του χαρατσιού της «αλληλεγγύης» και ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και τονίζουν ότι «η απάντησή σας, ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση κάποια θετική απάντηση αυτήν τη στιγμή, δεν μας έπεισε». Προσθέτουν δε πως «χρήματα υπάρχουν και όχι μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα. Μόνο αν υπολογίσουμε αυτά που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους, φτάνουν τα 7,5 δισ. κάθε χρόνο»!

Επαναφέροντας τις διεκδικήσεις τους, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις απαιτούν: Ενόψει του προϋπολογισμού του 2021, την κατάργηση άμεσα της εισφοράς αλληλεγγύης των ν.3863/10 - 3865/10 που μόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν και του άρθρου 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις. Να νομοθετηθεί αύξηση κάθε χρόνο στις συντάξεις, να επανέλθουν τα δώρα που στον εργάσιμο βίο έχουν πληρώσει όλοι οι συνταξιούχοι και συνεχίζουν να πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Να περιληφθούν στην οικονομική ενίσχυση όλοι οι συνταξιούχοι που εξαιρέθηκαν από τα αναδρομικά του 11μηνου και οι συνταξιούχοι που καθυστερεί η σύνταξή τους και δεν παίρνουν ούτε προσωρινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου