Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Μαγειρέματα... και αποσιωπήσεις




Ποιος έκανε τις περισσότερες και μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ; Σε αυτό το ψευτοδίλημμα προσπαθεί να σύρει προεκλογικά το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω της κυριακάτικης «Αυγής» αναπαράγει τα γνωστά δικολαβίστικα τερτίπια της κυβερνητικής προπαγάνδας, προκειμένου να «βγάλει λάδι» τη δική του αντιλαϊκή πολιτική. 
Τελικά, το μόνο που πετυχαίνει είναι να αθωώσει την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την οποία επάξια συνέχισε, όσο κι αν ζητάει τώρα να «μηδενίσει το κοντέρ» και ο λαός να τον εμπιστευτεί ξανά ως το «μικρότερο κακό». Έτσι, με στατιστική του τύπου «τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι...» η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαχωρίσει τις σκληρές περικοπές που επέβαλε την πενταετία 2015 - 2019 από τις περικοπές της πενταετίας 2010 - 2014. Για τους συνταξιούχους όμως οι περικοπές αυτές δεν διαχωρίζονται, αλλά αθροίζονται. 
Γιατί πάνω στις ανελέητες περικοπές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε τις δικές του, εξίσου ανάλγητες, και μάλιστα τη δική του επίθεση την έντυσε με τα χρώματα της «ισονομίας» και της «δικαιοσύνης».


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει και σε μία ακόμα αλχημεία. Αναφέρεται μόνο στις περικοπές που έγιναν τη δεκαετία 2010 - 2019 στις υφιστάμενες συντάξεις, τηρώντας «σιγήν ιχθύος» για τις μειώσεις που επιβάλλονται στις νέες συντάξεις από την ώρα που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου. 
Εμείς θα θυμίσουμε ότι με αυτόν το νόμο, μόνο την τετραετία 2016 - 2019 οι μειώσεις σε παλιές και νέες συντάξεις εκτιμήθηκαν σε 8,2 δισ. ευρώ. Ειδικά δε για τις νέες συντάξεις οι μειώσεις αυτές θα είναι πολλαπλάσιες και σε βάθος χρόνου ανέρχονται σε δεκάδες δισ. ευρώ, γεγονός που αποσιωπά η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Άλλωστε, οι ίδιοι ομολογούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να ρίξουν τη συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη από το 17,3% του ΑΕΠ το 2016 στο 13,4% το 2020 και στο 12% το 2030, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στο κεφάλαιο και τους δανειστές, αλλά και στην επόμενη κυβέρνηση, που θα βρει στρωμένο το δρόμο για να κλιμακώσει την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου