Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Στον δρόμο του αγώνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Στο δρόμο του αγώνα βγήκαν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής, της Κοζάνης και άλλων πόλεων, συνεχίζοντας την πάλη τους για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, χωρίς επιχειρηματική δράση, με κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και υποδομές.

 


Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και συνταξιούχοι από τις Σέρρες και άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

 
 

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα» και ο Γιώργος Φιλούσης, πρόεδρος των Συνταξιούχων των Σερρών.

 
 

Κατήγγειλαν τις νέες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την παραπέρα εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας και είπαν ότι ο νέος υπουργός υγείας διεκδικεί το Νόμπελ του επιταχυντή της κατεδάφισης ολόκληρου του δημόσιου συστήματος υγείας που χτίστηκε με τον ιδρώτα των Eλλήνων εργαζομένων.

Χαρακτήρισαν κοροϊδία τα δήθεν επιχειρήματα της κυβέρνησης πως με τα απογευματινά χειρουργεία, θα μειώσουν τις λίστες αναμονής, ότι για το ακριβό φάρμακο φταίει ο λαός που δεν επιλέγει το φθηνότερο. Ανέδειξαν ότι με τα απογευματινά χειρουργεία υπηρετείται ο στόχος της κυβέρνησης να απαλλαγεί από την υποχρέωση να χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία για να περισσεύει ζεστό κρατικό χρήμα για κάθε είδους στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων.

 
 

Κάλεσαν τους συναδέλφους του να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και χειροτερεύει τη ζωή του λαού με τις περικοπές στις συντάξεις, τη 16ωρη δουλειά, την καθιέρωση τιμοκαταλόγου για τις υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και τη μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα, την πολιτική του "όποιος έχει λεφτά ζει", όπως είπαν. Και ξεκαθάρισαν πως η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι όρος επιβίωσης για τους συνταξιούχους και όλο το λαό.

Μαχητικά με συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την μεγάλη απεργία στις 28/2 μαζί με τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.

 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου