Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

«Διάλεξε πώς θα ... χάσεις» τα νέα τιμολόγια ρεύματος

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 


Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Ο νέος τρόπος τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, με την επαναφορά της «ρήτρας αναπροσαρμογής», που τώρα θα ονομάζεται «Μηχανισμός Διακύμανσης», αναμένεται να εκτοξεύσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία με τη σειρά της θα συμπαρασύρει και το κόστος όλων των προϊόντων πρώτης ανάγκης.

Τα τέσσερα χρωματιστά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος (μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί και πράσινο), ένα από τα οποία πρέπει να επιλέξει η κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Εξασφαλίζουν μόνο την κερδοφορία των εταιρειών - παρόχων και  προμηθευτών.

Το δήθεν δικαίωμα στη επιλογή τιμολογίου που προβάλλει η κυβέρνηση, είναι ένα επίπλαστο δικαίωμα και μία ακόμα ωμή κοροϊδία σε βάρος μας, αφού το κύριο και το ουσιαστικό είναι ότι, όποιο χρώμα τιμολογίου και αν επιλέξει κανείς, το αποτέλεσμα θα είναι να πληρώνει ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα που θα καταναλώνει από τις αρχές του καινούργιου χρόνου.

Με τα πολύχρωμα  τιμολόγια του ρεύματος η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε ατομική ευθύνη τη διασφάλιση φθηνού ρεύματος, αποτινάζοντας από πάνω της την δική της ευθύνη για το ακόμα πιο ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα, από 1/1/2024.

Με το επιχείρημα της ότι, με τον νέο τρόπο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας και τα χρωματιστά τιμολόγια, θα μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, εξαιτίας του ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων, προσπαθεί να σπείρει τον εφησυχασμό και να μετριάσει τις αντιδράσεις των λαϊκών νοικοκυριών από το «ηλεκτροσόκ» που τα περιμένει από το Γενάρη του 2024.

Η επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού  μαζί με την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας, από 1/1/2024 στα χρωματιστά τιμολόγια θα αυξηθούν και τα κάθε άλλου είδους χαράτσια που πληρώνουνε μέσα από αυτά.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι.

Τα συνταξιουχικά σωματεία σας καλούν να συμμετέχετε μαζικά  στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ  επί της οδού Τσιμισκή 136,  (δίπλα στη ΧΑΝΘ)

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

·        Καμία αύξηση στο ρεύμα.

·        Εδώ και τώρα μείωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης.

·        Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Να σταματήσουν όλες οι αποκοπές ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου