Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα - Στην Κατερίνη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας Τρίτη 12 Απρίλη



Σε εννέα περιφερειακές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Απαιτούν να τους αποδοθούν όλα αυτά που αδίκως για πάνω από δέκα χρόνια τους περικόπτουν και να σταματήσουν οι νέες μειώσεις.

Στην Αθήνα, θα γίνει παναττική συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.    

Οι υπόλοιπες συγκεντρώσεις έχουν ως εξής: 

  • Δευτέρα 11 Απρίλη:

- Στην Τρίπολη στις 11 π.μ. στην πλατεία Πέτρινου οι συνταξιούχοι της Πελοποννήσου.

- Στη Θήβα στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία οι συνταξιούχοι από Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Βοιωτία και Εύβοια

  • Τρίτη 12 Απρίλη 

- Στη Λάρισα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας.

- Στην Κατερίνη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας οι συνταξιούχοι της Κεντρικής και Δυτ. Μακεδονίας.

- Στην Καβάλα στις 11 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη οι συνταξιούχοι από Αν. Μακεδονία και Θράκη.

  • Τετάρτη 13 Απρίλη

- Στην Πάτρα στις 10.30 π.μ.  στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας οι συνταξιούχοι από Πελοπόννησο.

- Στην Πρέβεζα στις 10.30 π.μ. στη θέση Φόρος οι συνταξιούχοι από Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία.

  • Παρασκευή 15 Απρίλη 

- Στο Ρέθυμνο στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο οι συνταξιούχοι της Κρήτης.

Στο κάλεσμά τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:

«Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε και όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0,5% του ΑΕΠ.

Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές  στα εφάπαξ.

Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.  

Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Να καταργηθεί η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτα.

Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε είστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας. Αρκετά έχετε ταλαιπωρήσει τους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου με τις κοροϊδίες, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τα ψίχουλα που μοιράζετε και τις στημένες αντιπαραθέσεις σας, για να υποδαυλίζετε διαφορές που εσείς έχετε δημιουργήσει ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους, για να εξαγοράζετε ψήφους και θύματα σε κάθε εκλογές, για να συνεχίζετε τη δική μας καταστροφή και αυτή των παιδιών μας.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,  

Έρχεται θύελλα. Τώρα σε όλα τα άλλα ζούμε έναν καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας. Ήδη πληρώνουμε και εμείς τα αποτελέσματά του. Να σταματήσουν οι αυταπάτες, να βγούμε τώρα μαζικά στον δρόμο του αγώνα.  Λύσεις στα καυτά προβλήματά μας δεν θα δώσουν τα  δικαστήρια, οι νομικοί και οι παρουσιαστές των πρωινών εκπομπών.  Καμιά επανάπαυση. Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο.

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα. Συνεχίζουμε σταθερά σε αυτόν τον μονόδρομο γιατί μέσα από τη δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε και  τα νέα μέτρα που μαγειρεύονται για να ολοκληρωθεί.

Συνεχίζουμε.  Με την οργάνωση εννέα  περιφερειακών  πανσυνταξιουχικών συγκεντρώσεων, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και απαιτούμε να μας αποδοθούν όλα αυτά που αδίκως για πάνω από δέκα χρόνια μας περικόπτουν, να σταματήσουν οι νέες μειώσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου