Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694 www.syntaxio.blogspot.com       -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   1ΗΣ  ΜΑΗ  2021

      ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ ΠΟΥ ΘΑ      ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 το πρωί, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.




Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Στην φετινή Πρωτομαγιά, βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δραματική. Το επιχείρημα της κυβέρνησης για την «ατομική ευθύνη» έχει χρεοκοπήσει, ενώ  οι 10.000 περίπου νεκροί, οι περισσότεροι από αυτούς συνάδελφοί μας, η πληρότητα των ΜΕΘ που σταθερά αγγίζει το 100%, οι γύρω στους 100 κάθε μέρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και για την κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι συνταξιούχοι απαντήσαμε σωστά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την κατάσταση της πανδημίας και να ενοχοποιήσει τους αγώνες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Συμμετείχαμε και στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των εργαζομένων στο εμπόριο και στα ασφαλιστικά μας ταμεία, προβάλλοντας και τα δικά μας αιτήματα.

Συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση επικαλούμενη την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που βαθαίνει λόγω της πανδημίας, αξιοποιεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, για να φορτώσει για ακόμα μία φορά το βάρος της στις δικές μας πλάτες, στις πλάτες των παιδιών και των εγγονών μας.

Το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» που επεξεργάσθηκε, και παρουσίασε πρόσφατα ο κ. Πρωθυπουργός, δεν είναι ούτε ένα ουδέτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα, ούτε ένα πρόγραμμα που θα επαναφέρει τις τεράστιες απώλειες που είχαμε, αλλά είναι το εργαλείο με το οποίο κάθε εκταμίευση χρημάτων, από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρώπης, θα συνοδεύεται από νέα αντιλαϊκά-αντισυνταξιοχικά μέτρα, για να ενισχύεται η κερδοφορία των «επενδυτών» και των επιχειρηματικών ομίλων.

Τέτοια μέτρα περιέχουν τα νομοσχέδια που έχει έτοιμα, για να επιβάλλει 10ωρη εργασία χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή, να ελέγξει την λειτουργία των σωματείων, να ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση, ξεκινώντας, από τις επικουρικές μας συντάξεις.

Η ψήφιση τέτοιων μέτρων κοντά στον ταξικό γιορτασμό της φετινής πρωτομαγιάς αποτελεί πρόκληση για τους συνταξιούχους. Αποτελεί αιτία πολέμου και ένα τέτοιο μήνυμα πρέπει να στείλουμε στην κυβέρνηση, με την μαζική μας συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ στις 10:30  το πρωί στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Συνάδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων της πόλης μας, καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για την απόφασή που πήρε στην Εκτελεστική της Επιτροπή, να γιορτασθεί η φετινή Πρωτομαγιά την Τρίτη 4 Μάη. Σε συμφωνία με την κυβέρνηση στόχος της είναι, με την απόφασή αυτή, παρατείνοντας για μία ακόμα ημέρα τις αργίες του Πάσχα, να μετατρέψει την απεργία της Πρωτομαγιάς σε μία ακόμα αργία χωρίς κανένα διεκδικητικό χαρακτήρα και περιεχόμενο. Αυτό άλλωστε της επιβάλλει ο «κοινωνικός εταιρισμός» που πρεσβεύει και καλλιεργεί, χρόνια τώρα, στο πλευρό κάθε κυβέρνησης.

Για τους συνταξιούχους η 1η ΜΑΗ είναι ημέρα που τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας, μέρα τιμής στους νεκρούς του Σικάγου, της Καισαριανής το Μάη του 1944, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, μέρα τιμής όλων αυτών που με τους αγώνες και το αίμα τους θεμελίωσαν τα δικαιώματα μας, που κατεδαφίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις της χώρας μας.

Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς και όχι της ζωής και των αγώνων, γι αυτό μετρώντας τα όσα άδικα και παράνομα μας έκλεψαν όλες οι κυβερνήσεις, μαζί με την σημερινή,  η 1η  ΜΑΗ είναι ημέρα που διατρανώνουμε την απόφασή μας να μην παραιτηθούμε από κανένα από τα δικαιώματά μας και να επανασχεδιάσουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, για την διεκδίκηση, την κατάκτησή και την διεύρυνσή τους.

Διεκδικούμε:

·         Την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα.

·         Την άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

·         Tην άμεση καταβολή των εκκρεμών συντάξεων, προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ. 

·         Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

·         Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού κα προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς  αποζημίωση.

·         Μέτρα προστασίας της υγείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στους χώρους δουλειάς, στα Σχολεία και τα πανεπιστήμια.

·         Μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων.

·         Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ.

·         Στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Να μην κλείσει το Κ.Υ. Πύλης Αξιού.

·         Επιτάχυνση των εμβολιασμών.

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ  10:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

                                                                                                                                                                     Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου