Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Επί ποδός πολέμου για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)



Με συνέντευξη Τύπου την μεθεπομένη ημέρα της δημοσιοποίησης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ θα απαντήσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των 11 πανελλαδικά συνεργαζόμενων συνταξιοδοτικών οργανώσεων. Η συνέντευξη θα δοθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή συνταξιούχων από την Αττική. Επιπλέον, τα συνταξιουχικά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται επί ποδός για να οργανώσουν νέους αγώνες για την ανάκληση των παράνομων περικοπών στις συντάξεις, αλλά και για  αυξήσεις που θα διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων.

Σήμερα έγινε σύσκεψη των συνεργαζόμενων οργανώσεων στην αίθουσα της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕ Αθηνών και Περιχώρων.


Την εισήγηση έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος, αφού ανέλυσε πως έχει η κατάσταση, είπε ότι η ΣΕΑ θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία θα ζητά την συνάντηση που είχε συμφωνηθεί στις 14/12 μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο, όπου θα απαιτήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στο υπόμνημα, που έχουν καταθέσει. Θα στείλουν ακόμα επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σχετικά με τις αβάστακτες επιβαρύνσεις που καλούνται να πληρώσουν όσοι συναξιοδοτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έλαβαν τις συντάξεις αναδρομικά. Απαιτούν ρύθμιση έτσι ώστε να πληρώσουν τον φόρο που αναλογεί, αλλά όχι επιβαρύνσεις. Επιστολές θα στείλουν και στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, θέτοντας το θέμα της ελάφρυνσης των συνταξιούχων από τη δυσβάστακτη συμμετοχή τους στην φαρμακευτική δαπάνη, αλλά και στον υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη για τη ρύθμιση θεμάτων συμμετοχής των συνταξιούχων στον κοινωνικό τουρισμό.

Στη συνέχεια μίλησε ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΕΤΕΑΕΠ, υπογραμμίζοντας ότι η σχεδιαζόμενη ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ με τον ΕΦΚΑ θα οδηγήσει στη ληστεία 8 δισ. ευρώ αποθεματικών του Ταμείου, που στη συνέχεια θα παραδοθούν στα κερδοσκοπικά funds μέσω των σχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Ακολούθησαν ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΣ ΟΑΕ, και ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της ΟΣΕ ΙΚΑ, που αναφέρθηκαν στην ανάγκη τα Σωματεία να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση των αγώνων για την κοινωνική ασφάλιση.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου