Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Γενναία αύξηση στις συντάξεις απαίτησαν οι συνταξιούχοι της Κ. Μακεδονίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Βροντοφωνάζοντας «με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», συνταξιούχοι από τη Θεσσαλονίκη και πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της πόλης.

Μια μέρα πριν τη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον πρωθυπουργό, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην συνέχεια δυναμική και μαχητική πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Απαίτησαν επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, να σταματήσει η λεηλασία των συνταξιούχων και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια. «Η δίκαιη ανάπτυξη είναι ψέμα, φτώχεια ανεργία πανάκριβο το ρεύμα», φώναζαν οι συνταξιούχοι στο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. (Δείτε εδώ βίντεο)

Όπως σημείωσε, «λύσεις στα προβλήματα μας θα προκύψουν μόνο μέσα από τους δικούς μας αγώνες. Τα προβλήματα των συνταξιούχων συνεχώς μεγαλώνουν. Αγωνιζόμαστε για γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις μας και ότι άλλο μας έχει αναιρεθεί. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία ότι θα δώσουν αυξήσεις την στιγμή που κάνουν επί της ουσίας πρόκειται για μειώσεις. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε "αυξήσεις" τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, αφού αυτά δεν καλύπτουν ούτε την ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος. Ας μην "τσακώνονται" μπροστά στις εκλογές για το ποιος θα μας σώσει, είπε χαρακτηριστικά, γιατί χρόνια τώρα η μια κυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη και υπόσχετε λύσεις που καταλήγουν σε νέα δεινά για τους συνταξιούχους».  

«Για την κοροϊδία των αυξήσεων ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση» μίλησε στη συνέχεια ο Κώστας Στεφανόπουλος, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης. (Δείτε εδώ βίντεο)

«Η δύναμη βρίσκεται στους πολλούς.  Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία των κυβερνήσεων. Αυτοί που καταλήστεψαν τις συντάξεις μας, δεν μπορεί να είναι οι ευεργέτες μας, στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας μας»,  τόνισε ο Γιάννης Διάκογλου, εκ μέρους του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ της Νάουσας. (Δείτε εδώ βίντεο)

«Είμαστε σήμερα εδώ για να αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά αυτή τη λαίλαπα που έρχεται γιατί ήδη η σύνταξη δεν φτάνει για να βγει ο μήνας», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Βασίλης Καρτάλης, εκ μέρους του σωματείου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». (Δείτε εδώ βίντεο)

«Είμαστε σήμερα εδώ για να πούμε φτάνει πια η λεηλασία των συντάξεων, της υγείας, της αξιοπρέπειας μας», τόνισε ο Θεόδουλος Ταπανίδης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου Τομέα. (Δείτε εδώ βίντεο)











Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου