Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

                                                                                                   Θεσσαλονίκη  02 Μάρτη 2022

 

Η γενική συνέλευση του σωματείου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης « Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καταδικάζει ομόφωνα την απαράδεκτη Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία.

Η ιστορική πείρα μας διδάσκει, ότι πίσω από τα όποια προσχήματα χρησιμοποιούνται για την έναρξη και την εξέλιξη του κάθε πολέμου, βρίσκονται οι ανειρήνευτοι ανταγωνισμοί και η σύγκρουση των οικονομικών συμφερόντων των αστικών τάξεων των κρατών, τα οποία δεν μπορούν να επιλύσουν με πολιτικά-διπλωματικά μέσα.

Τέτοιου είδους συμφέροντα, των σημερινών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας,  συγκρούονται, εδώ και χρόνια, στο έδαφος της Ουκρανίας, μιας χώρας που διαθέτει τεράστιο δίκτυο μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου, πλούσιο υπέδαφος σε ορυκτά και τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

·        Επειδή η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εξελιχθεί σε μία πολεμική σύγκρουση απρόβλεπτων διατάσεων.

·        Επειδή η κυβέρνηση  εμπλέκει τη χώρα μας, και μάλιστα ενεργά, στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στέλνοντας στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, επικαλούμενη τις υποχρεώσεις της ως μέλλος του ΝΑΤΟ και διαθέτοντας στρατιωτικές υποδομές και λιμάνια της για την μεταφορά των νατοϊκών δυνάμεων, με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας.

·        Επειδή τα  θύματα και αυτού του πολέμου θα είναι οι λαοί  και των δύο χωρών και επειδή οι συνέπειες του θα επηρεάσουν όλους  τους λαούς  της ευρύτερης περιοχής.

Οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, καθώς και  την  έντονη ανησυχία τους  για την εξέλιξη αυτού του πολέμου και απαιτούν από την κυβέρνηση:

Ø Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ø Καμία αποστολή πολεμικού υλικού  και στρατιωτών έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Ø Αποδέσμευση της χώρας μας  από  τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ø Να φύγουν όλες οι Αμερικάνικες βάσεις από τη χώρα.

 


 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου