Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Συναδλέλφισσα, Συνάδελφε.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

·        Μετά τον πρόσφατο νόμο, που ψήφισε, με τον οποίο δημιούργησε και έθεσε σε λειτουργία το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), από τις αρχές του 2022.

·        Μετά την εγκύκλιο του υφυπουργού εργασίας προς το ΕΦΚΑ, που απαγορεύει τη «σώρευση» περισσότερων της μίας εθνικών συντάξεων, σε χηρεύσαντες, αναπήρους και δικαιούχους δύο συντάξεων.

·        Συνεχίζει το αντισυνταξιουχικό νομοθετικό της έργο, με νέο νομοσχέδιο, για την «αναδιοργάνωση του ΕΦΚΑ», το οποίο έβγαλε στη διαβούλευση και σύντομα θα φέρει για συζήτηση στη  Βουλή και στο οποίο προβλέπεται η πρόσληψη, με παχυλούς μισθούς, ιδιωτών  Γενικών  Διευθυντών και Διευθυντών για την διοίκηση και την λειτουργία του ΕΦΚΑ, την δημιουργία μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου από ιδιώτες, την σύνδεση των μισθών των εργαζόμενων με την παραγωγικότητα τους και την αξιοποίηση (βλέπε ξεπούλημα) της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου, που η αξία της ξεπερνά το 1,2 δις ευρώ.

Για τα παραπάνω, αλλά και για την εξέλιξη των προβλημάτων των συνταξιούχων θα γίνει αναλυτική ενημέρωση-συζήτηση, στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΗ 10:30 π.μ. στο αμφιθέατρο του  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα κλείσουν με την  κοπή της πίτας για τον νέο χρόνο.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου