Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Τρίτη ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 


Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Τρίτη ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», απαιτώντας μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Με το πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι συνταξιούχοι πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους. Ενώ στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ και επέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Οι συνταξιούχοι διαμήνυσαν ότι την ώρα που στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα οι κλίνες ΜΕΘ έχουν πληρότητα 100%, που καθημερινά αυξάνονται οι ασθενείς με κορονοϊό που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, που το κατάκοπο υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν τη ζωή τους στη ζυγαριά «κόστους - οφέλους» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της Υγείας και όχι μόνο.

Καταδίκασαν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατασκευάζει ενόχους, για να μεταθέτει σε αυτούς τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και τις απόψεις που καλλιεργούν υπουργοί της και κάποιοι υγειονομικοί παράγοντες ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδα για τη νοσηλεία τους.

Και δήλωσαν ότι οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί με τους υγειονομικούς και με όλους τους εργαζόμενους και να απαιτούν:

- Να προσληφθούν όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, όλοι οι νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί. Να προσληφθούν όλοι οι γιατροί για άμεση έναρξη ειδικότητας.

- Να επανέλθουν στην εργασία τους όλοι όσοι τέθηκαν σε καθεστώς «διαθεσιμότητας» με τα αναγκαία προληπτικά τεστ και ανάλογα σε χώρους χαμηλού κινδύνου μόλυνσης.

- Να επιταχτούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα και τα διαγνωστικά εργαστήρια, χωρίς καμιά αποζημίωση των επιχειρηματιών, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα από το κράτος για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού.

- Να ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού, που δεν απαιτείται νοσηλεία.

Το υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου