Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ «Οι εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές σφάγιασαν όλα τα συνταξιουχικά δικαιώματα» (VIDEO)

 


Για σφαγιασμό όλων των συνταξιουχικών δικαιωμάτων τους από τις κυβερνητικές πολιτικές τα τελευταία χρόνια, μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ στην εκπομπή «NET 24» του Rise Tv.

Συγκεκριμένα είπε πως δεν είχαμε περικοπές αλλά μία τραγική κατάσταση που έφερε πολλούς από τους απόμαχους της δουλειάς στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης ενώ ανέφερε πως παρά τις αλλαγές των κυβερνήσεων, η μία συμπλήρωνε την άλλη στα αντιλαϊκά μέτρα. 

Σε ότι αφορά τα αναδρομικά τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην περικοπή της απόφασης του Κατρούγκαλου, πως ουσιαστικά κάποιοι πήραν αναδρομικά για τη σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, όχι όμως για τα δώρα και για την επικουρική και ότι τώρα έρχεται η Εφορία, άδικα, και αφαιρεί ένα μεγάλο ποσό από αυτά. 

Στάθηκε στους φόρους που είναι τραγικοί και φτάνουν το 50% ενώ υπενθύμισε πως κάθε χρόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν 8,5 δις από τις περικοπές, χρήματα που ήδη είχαν πληρώσει. Αναφέρθηκε επίσης στο αντιστάθμισμα της κυβέρνησης της ΝΔ ύψους ενός δις ευρώ για το 2020 και ενός για το 2021 για τη διακοπή του «δώρου» που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κάτω από την πίεση των αγώνων, έκανε μία τροπολογία και εγγράφηκε το κονδύλι στον προϋπολογισμό χωρίς ακόμα να το έχουμε πάρει» είπε χαρακτηριστικά. 

Για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 είπε πως «όσοι συμμετέχουν στους αγώνες μας, είναι εμβολιασμένοι. Δεν έχουμε ανεμβολίαστους. Να ψάξουν από εκεί που καθοδηγούνται από τον ιδεαλισμό, από τον ανορθολογισμό και όσα μυστήρια ακούγονται» και υπογράμμισε πως «η υγεία πρέπει να είναι κοινωνική, δημόσια, για όλο το λαό. Στη ζωή και στο θάνατο δε μπορείς να κάνεις διακρίσεις αλλά σε αυτό το σύστημα, όποιος έχει λεφτά τη γλυτώνει» τονίζοντας πως απαιτείται επιστράτευση των ιδιωτών της Υγείας αλλά και προσλήψεις στο Σύστημα Υγείας

Υπενθύμισε πως «διεκδικούμε ότι μας έχουν αφαιρέσει» και επικεντρώνουν στα δώρα που έχουν κοπεί και τις αυξήσεις στις συντάξεις και σημείωσε ότι πρέπει να μπουν στα συνδικάτα οι εργαζόμενοι, να μπαίνει ο λαός στον αγώνα «απ' όλες τις απόψεις γιατί και αυτός είναι ένας αγώνας για τη ζωή». 

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο δρόμος του αγώνα και το "ιερό" πεζοδρόμιο που είναι μαμή της ιστορίας είναι μονόδρομος όχι μόνο για εμάς, για τη νέα γενιά. Σε όλη την πορεία της ανθρωπότητας ήταν αυτή η αιτία που εξέλιξε τα πράγματα προς το καλύτερο και εμείς έχουμε υποχρέωση, όχι μόνο για τους εαυτούς μας αλλά για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο» ανέφερε και καταλήγοντας κάλεσε τους συνταξιούχους στα συνταξιουχικά συλλαλητήρια της 14ης Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις της χώρας αλλά και σε συμμετοχή στις διαδηλώσεις των Σωματείων ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό στις 16 Δεκέμβρη

Πηγή: 902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου