Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ «Δούρειος ίππος» η ανάθεση των συντάξεων σε ιδιωτικά γραφεία

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί κάθε διαδικασία μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ, για μια πραγματική δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, καλεί τους εργαζόμενους του Οργανισμού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ).

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας που αναθέτει σε ιδιωτικά γραφεία να εκδίδουν συντάξεις, ο ΣΥΑΤ κάνει λόγο για «δούρειο ίππο της Κοινωνικής Ασφάλισης» και σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Την κυβέρνηση δεν την έπιασε ο πόνος για τις εκκρεμείς συντάξεις. Πίσω από την όποια "επιτάχυνση" της έκδοσης των συντάξεων θέλει να κρύψει την επιλογή της για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και των επαγγελματικών ταμείων.

Πρώτα στοχοποιεί τους ελάχιστους εναπομείναντες εργαζόμενους του Φορέα χαρακτηρίζοντάς τους "γραφειοκράτες", διαβάλλοντάς τους στα μάτια των συνταξιούχων, μετά απευθύνεται στου νέους ασφαλισμένους για να βρουν συνταξιοδοτική κάλυψη στις κεφαλαιαγορές με υποχρεωτική "επένδυση" των εισφορών της επικουρικής ασφάλισης και τέλος θέλει να εκδίδουν συντάξεις "πιστοποιημένα γραφεία - εργολάβοι". Αυτά λίγο - πολύ ανέλυσε και σε συνέντευξή του στις 21/3/2021 σε κυριακάτικη εφημερίδα ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης και τα παρουσίασε ως μονόδρομο!!!

Πριν από τον τωρινό υπουργό, ο προκάτοχός του είχε βρει τη λύση στο "πάτημα ενός κουμπιού". Μετά ήρθε ο project manager και τώρα με το αζημίωτο τα "πιστοποιημένα γραφεία" που θα εκδίδουν τάχα συντάξεις χρησιμοποιώντας βέβαια και τους υπαλλήλους του Ταμείου, αφού δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, όπως άλλωστε γίνεται και τώρα με τους ιδιώτες που "εργάζονται" στον e-ΕΦΚΑ (π.χ. ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου κ.λπ.).

Καλούμε τους εργαζομένους του e-ΕΦΚΑ και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να αποτρέψουμε κάθε διαδικασία μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης του φορέα μας, να παλέψουμε ενάντια σε όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και για μια πραγματική Δημόσια Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.

Καλούμε τις συνταξιουχικές οργανώσεις σε ενιαίο μέτωπο και αγώνα υπεράσπισης της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζομένων, που είναι η Κοινωνική Ασφάλιση».

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου