Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Παράδοση βοήθειας στους σεισμόπληκτους του Μεσοχωρίου

 



Η αντιπροσωπεία της διοίκησης του σωματείου, συζητώντας με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Μεσοχωρίου, στον οποίο παραδόθηκαν ποσότητες νερών και τροφίμων, αφού ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός οικογενειών του χωριού, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία μας και με την βοήθεια των συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής,  για να δηλώσουμε έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των συνταξιούχων στους κατοίκους της περιοχής, που δοκιμάζονται, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, μετά από τις σοβαρότατες καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός στην περιοχή σας.

Ελπίζουμε ότι οι ποσότητες σε υλικά αγαθά που σας παραδώσαμε, στο πλαίσιο των οικονομικών μας δυνατοτήτων, να απαλύνουν έστω και για λίγο τις δυσκολίες της καθημερινότητας σας.

Δυστυχώς η εμπειρία μας διδάσκει, ότι οι βαθιές πληγές που αφήνουν πίσω τους μεγάλης έντασης φυσικά φαινόμενα, όπως  οι σεισμοί και οι πλημμύρες, οι πληγές που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές, επουλώνονται πολύ δύσκολα, με πολύ αργούς ρυθμούς, και κυρίως με την προσπάθεια των ίδιων των πληγέντων, αφού συνήθως η πολιτεία  συμμετέχει ελάχιστα, ή  είναι σχεδόν απούσα.

Τα πρόσφατα παραδείγματα στη Μάντρα της Αττικής . στο Μάτι, στην Σάμο, στην Εύβοια και τελευταία στην Καρδίτσα, αποτελούν μικρό κομμάτι αυτής μας της εμπειρίας μας.

Οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν εδώ στην περιοχή, προστίθενται σε έναν μακρύ κατάλογο τέτοιων γεγονότων και αναδεικνύουν για ακόμα μία φορά το αθωράκιστο της χώρας μας από τους σεισμούς, που δεν αποτελεί παράληψη αλλά πολιτική επιλογή όλων ανεξαιρέτως των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, καθώς και την ανάγκη να διεκδικήσουμε όλοι μαζί άμεσα μέτρα προστασίας μας από τα αναπόφευκτα αυτά  φυσικά φαινόμενα.

Μας προβληματίζει και μας τρομάζει η σκέψη ενός τέτοιου σεισμού σε ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, όπου υπάρχουν κτήρια ηλικίας πολλών δεκαετιών, σημαντικά καταπονημένα από προηγούμενους σεισμούς, , που στην πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένα χωρίς αντισεισμικές προδιαγραφές.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των κατοίκων όλης της περιοχής, και απαιτούμε από την κυβέρνηση, που έχει την αποκλειστική ευθύνη, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την γρήγορη και ασφαλή στέγαση όσων μένουν σε σκηνές και να δρομολογήσει άμεσα την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, δημόσια κτήρια και κατοικίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου