Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Απαιτούμε την επιστροφή όλων όσων μας έχουν κλέψει.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 


Απαιτούμε την επιστροφή όλων όσων μας έχουν κλέψει.


Συνδέλφισσες- Συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πολύ καλά την  τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των συνταξιούχων και έχοντας συμμάχους τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό και μερίδα των ΜΜΕ, προσπαθεί με ψέματα και μισές αλήθειες, αλλά και διαστρεβλώσεις να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες στους συνταξιούχους, για να χειραγωγεί την δυσφορία και την αγανάκτησή τους, για την απώλεια σχεδόν του 50%  της σύνταξής τους, στα χρόνια της προηγούμενης οικονομικής κρίσης.

·       Παρουσιάζει σαν αύξηση των συντάξεων τα όποια αναδρομικά, την ανάγκασαν οι αγώνες μας να επιστρέψει στους συνταξιούχους, την στιγμή που τα Μεσοπρόθεσμα Πλαίσια Δημοσιονομικής Προσαρμογής, που ψήφισε η ίδια, αλλά και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απαγορεύουν την αύξηση των συντάξεων μέχρι το 2023.

·       Πανηγυρίζει για την επιτάχυνση τις έκδοσης των συντάξεων την στιγμή που εκκρεμεί η έκδοση περισσότερων από 350.000 συντάξεων, την στιγμή που σε αρκετές περιπτώσεις η αναμονή για την έκδοση μιας σύνταξης ξεπερνά τα τέσσερα χρόνια (διαδοχική ασφάλιση).

·       Υπερηφανεύεται για την επαναφορά των συντάξεων χηρείας στο 70%, ενώ κρύβει ότι αυτό θα ισχύει μόνο για τρία χρόνια και στη συνέχεια το ποσοστό θα μειώνεται στο 50% και ότι για τον  υπολογισμός τους αφαιρεί την προσωπική διαφορά της σύνταξης του θανόντος, μεθόδευση για τη μείωση των συντάξεων χηρείας.

·       Υποστηρίζει ότι δεν θα επιχειρήσει νέα μείωση των συντάξεων, όταν μειώνει την χρηματοδότηση των κύριων συντάξεων κατά 2,067 δις ευρώ για το 2021, και το κονδύλι για τις επικουρικές συντάξεις κατά 127 εκατομμύρια ευρώ.

·       Βαφτίζει θωράκιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας την διατήρηση των δεκάδων χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων στις δημόσιες μονάδες υγείας, την μείωση κατά 600 εκατομμύρια ευρώ των γενικών δαπανών για την υγεία, την μείωση κατά 300 εκατ. ευρώ τις μεταβιβάσεις στον ΕΟΠΥΥ, την μείωση των μεταβιβάσεων προς την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) κατά 97 εκατομμύρια  ευρώ.

·       Παρουσιάζει την έκθεση της «επιτροπής Πισσαρίδη» σαν το φάρμακο για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ μέσα από αυτήν δρομολογεί νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε νέους και παλιούς συνταξιούχους, 

·       Ονομάζει σεβασμό στις αποφάσεις των δικαστηρίων και συγκεκριμένα στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ (1439/2020), την πολιτική της επιλογή να μην δώσει ούτε ένα ευρώ αναδρομικά  σε 1.300.000 συνταξιούχους, που οι κύριες συντάξεις είναι μικρότερες των 1.000 ευρώ.

·       Προκαλεί με το τελευταίο της επιχείρημα, ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν πληγεί από την πανδημία, κρύβοντας ότι το 90% περίπου από αυτούς που έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό είναι πάνω από 70 ετών, δηλαδή είναι συνταξιούχοι.

·       Απογειώνει την προπαγάνδα της προσπαθώντας να δημιουργήσει χάσμα ανάμεσα σε εμάς και τις νεότερες γενιές, ανάμεσα σε εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια μας, υποστηρίζοντας ότι εκείνα δουλεύουν για να παίρνουμε εμείς την σύνταξή μας, θεωρώντας μας έτσι βάρος για την κοινωνία και την οικονομία.

Όλα αυτά, την στιγμή που η φτώχεια περισσεύει στο 45% των συνταξιούχων (1.104.663 συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ, ενώ 606.280 από αυτούς παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ), που δεκάδες χιλιάδες άλλοι περιμένουν χρόνια την έκδοση της σύνταξής τους, χωρίς κανένα εισόδημα. Όλα αυτά τη στιγμή πού όλες οι περικοπές που έγιναν μέχρι σήμερα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, το ΕΚΑΣ, το ΕΦΑΠΑΞ, τα μερίσματα την υγεία και τις κοινωνικές παροχές, παραμένουν στο ακέραιο, καθώς σε ισχύ παραμένουν και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που τις προβλέπουν.

Συνάδελφοι.

Με την εικονική πραγματικότητα στην οποία προσπαθεί να μας εγκλωβίσει η κυβέρνηση, στοχεύει να νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας την λογική του «ότι έγινε, έγινε» και να χρησιμοποιήσει τα αναδρομικά, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες που προβάλλει, σαν γομολάστιχα για να σβήσει το σύνολο των διεκδικήσεων μας, για τις συντάξεις, την υγεία, τις κοινωνικές παροχές, για την προστασία της ζωής  μας. Προσπαθεί να μας εντάξει σε ένα νέο σημείο εκκίνησης, απαιτώντας από μας, όχι απλά να συμβιβαστούμε με όσα έχουμε χάσει, αλλά και να στηρίξουμε την αντισυνταξιουχική της πολιτική και τις νέες μειώσεις που ετοιμάζει.

Με οδηγό την πείρα που έχουμε αποκτήσει από όλες τις κυβερνήσεις, απαντάμε στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, παραμένοντας ακλόνητοι στην διεκδίκηση του συνόλου των αιτημάτων μας. Δεν απαιτούμε τίποτα περισσότερο από αυτά που μία ολόκληρη ζωή έχουμε πληρώσει, από την επιστροφή όλων όσων μας έχουν κλέψει.

Ότι έχουμε κατακτήσει το κατακτήσαμε με τους αγώνες μας  γι αυτό είναι ανάγκη, με ισχυρά σωματεία, να σχεδιάσουμε νέους μαζικούς αγώνες, μόλις απαλλαγούμε από τον βραχνά της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι ανάγκη μέχρι τότε να κλείσουμε τα αυτιά μας σε ανορθολογικές - συνομοσιολογικές θεωρίες, να ακολουθούμε τις συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας, να διατηρήσουμε ισχυρή την επαφή μας με το σωματείο, να προτρέψουμε και άλλους συναδέλφους να γίνουν μέλη του, με την βεβαιότητα ότι, χωρίς «σωτήρες», αλλά μόνο με τους δικούς μας αγώνες μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

 

     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου