Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΜΕΔΕ Καταγγέλλει αστυνομική παρέμβαση σε συνδικαλιστική δραστηριότητα





«Την απόπειρα εκφοβισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης των συνταξιούχων από την Αστυνομία, που παρενέβη σε συνδικαλιστική τους διαδικασία και μάλιστα δύο φορές σε ώρα συνεδρίασης», καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Ταμείου Συντάξεως Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ), υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιστρατεύσει την Αστυνομία προκειμένου να περισώσει τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, που αποτελεί πρόθυμο στήριγμά της στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Άλλωστε το ίδιο έχει πράξει τις τελευταίες μέρες αντίστοιχα στην Κατερίνη για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου».

Η Επιτροπή Αγώνα στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:


«Δύο φορές επιχείρησε η Αστυνομία να διακόψει τη συνεδρίαση συνδικαλιστικού οργάνου των Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, σήμερα Τρίτη 9/10/18, το μεσημέρι.

Αρχικά δύο αστυνομικά όργανα από το Τμήμα Ακρόπολης εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα στο παλιό κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ στην Κολοκοτρώνη, οι συνδικαλιστές απαίτησαν να αποχωρήσουν από το χώρο της συνεδρίασης όπως και έκαναν.

Κατόπιν, 2 σχεδόν ώρες αργότερα, εμφανίστηκε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος περιοχής Ακρόπολης, "παρέα" με τον εκπρόσωπο του κυβερνητικού συνδικαλισμού πρόεδρο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που τον κάλεσε, προκειμένου όπως δήλωσε ο ίδιος "να γνωριστεί" με τους συνδικαλιστές της Επιτροπής Αγώνα. Οι συνδικαλιστές του ζήτησαν αμέσως να φύγει από το χώρο και κάτω από την πίεση τους αποχώρησε.

Αυτή είναι η κατάντια του εργοδοτικού συνδικαλισμού των εργατοπατέρων, όπως του συγκεκριμένου "προέδρου" της Ένωσης Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), γνωστού υμνητή της "μόλις" κατά 18% περικοπής των συντάξεων στις αρχές του 2019. Φτάνουν μέχρι εκεί προκειμένου να διαφυλάξουν το ρόλο τους για λογαριασμό της εκάστοτε κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης αλλά και το "μεροκάματό" τους από τη συμμετοχή σε διοικήσεις Ταμείων και άλλων φορέων. Προηγουμένως ο ίδιος "πρόεδρος" είχε δηλώσει: "Όταν κάποια μέλη διοικητικού συμβουλίου ενός σωματείου καταγγέλλουν την παράνομη σύνθεση του προεδρείου του, δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο ΔΣ".

Μ΄ αυτό το "επιχείρημα" ζήτησε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ να αποχωρήσουν τα τέσσερα, εκλεγμένα με το ψηφοδέλτιο της Πανεπιστημονικής, μέλη του εννεαμελούς ΔΣ, και όταν το αρνήθηκαν διέκοψε τη συνεδρίαση! Οι τέσσερις σύμβουλοι, που είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση διακοπής του συμβουλίου θα συνεδριάσουν από κοινού με την επιτροπή αγώνα που έχει συγκροτηθεί, άρχισαν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, που αφορούσαν στα καυτά προβλήματα των συνταξιούχων μηχανικών, αποτέλεσμα της διαχρονικής επίθεσης των κυβερνήσεων ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων γενικότερα. Τότε εμφανίστηκε η Αστυνομία!

Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ (μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ), από κοινού με τα παραμείναντα μέλη του ΔΣ, πήρε σημαντικές αποφάσεις για την απόκρουση της αντιασφαλιστικής λαίλαπας. Η μαύρη αντιδραστική πρακτική αυτών που έχουν κάτσει στο σβέρκο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ είναι επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί άμεσα, αυτό επιτάσσει το συμφέρον των συνταξιούχων συναδέλφων, που ήδη τους έχουν καταψηφίσει στις δύο γενικές συνελεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου